Serghei Lavrov: Ce dacă Zelenski este evreu, până și Hitler avea sânge evreiesc

Date:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat duminică că faptul că președintele Ucrainei este evreu nu contrazice afirmațiile Moscovei că a lansat invazia pentru a „denazifica” țara, susținând că până și Hitler „avea sânge evreiesc”, scrie Times of Israel.

Într-un interviu acordat postului italian de știri Zona Bianca, Lavrov a fost întrebat cum poate președintele rus Vladimir Putin să afirme că a încercat să „denazifice” Ucraina, în condițiile în care Volodimir Zelenski, președintele ales în mod democratic al țării, este evreu.

„Și ce dacă Zelensky este evreu. Acest fapt nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”, a declarat Lavrov, adăugând că „unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei”.

Ministrul israelian de externe Yair Lapid l-a criticat luni dur pe Lavrov, spunând că declarațiile sale sunt „de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică”.

Lapid a adăugat că Israelul așteaptă scuze și că ambasadorul rus va fi convocat la ministerul israelian de externe, potrivit hotnews.ro care citează Haaretz.

Dani Dayan, președintele Yad Vashem, memorialul israelian al celor șase milioane de evrei uciși în Holocaust, a calificat comentariile lui Lavrov drept „o insultă și o lovitură dură pentru victimele adevăratului nazism”.

Vorbind la postul de radio Kan din Israel, Dayan a declarat că Lavrov răspândește „o teorie a conspirației antisemite fără niciun fundament real”.

Foto: EPA-EFE

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...