joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Peste 30 de persoane au rămas fără permis de conducere, în weekend

32 de persoane din județul Mehedinți au rămas fără permis de conducere în urma controalelor efectuate de polițiști în perioada 29 aprilie- 1 mai.

Polițiștii mehedințeni, în acest weekend, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere, în scopul creșterii gradului de siguranță a participanților la trafic.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Mehedinți, ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 140 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 61.000 lei.

Au fost sancţionaţi 67 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 26 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 32 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Bărbat de 50 de ani, prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orșova au depistat, pe 30 aprilie, în trafic, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în localitatea Orșova, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Un alt bărbat, prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 40 de ani din comuna Șimian, în timp ce conducea un autoturism pe DC 23, în localitatea Cerneți, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tânăr de 24 de ani , prins fără permis la volan

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șimian au depistat în trafic, pe 1 mai, un tânăr de 24 de ani, din comuna Șovarna, în timp ce conducea un autoturism, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Politica