joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emmanuel Macron a câștigat al doilea mandat de președinte al Franței

Președintele în funcție, Emmanuel Macron, a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

 Emmanuel Macron a câștigat scrutinul cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa, Marine Le Pen, a obținut 41,45% din voturi.

Macron le-a mulțumit francezilor duminică seară pentru că l-au reales pentru încă cinci ani în funcția de președinte și a spus votul alegătorilor care au ales să blocheze venirea lui Marine Le Pen la Elysee „îl obligă pentru anii care vor urma”. Macron a precizat și că va fi „președintele tuturor”, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul de la Elysee a defilat pe lângă Turnul Eiffel împreună cu soția sa Brigitte și înconjurat de o mulțime de copii, în timp ce cânta imnul UE (Oda bucuriei a lui Beethoven). Înainte de a ajunge la scenă ca să-și susțină discursul, Macron s-a oprit să facă poze cu susținătorii și să dea mâna cu aceștia.

„După cinci ani de crize excepționale, azi, pe 24 aprilie 2022, o majoritate mi-a acordat încrederea pentru încă cinci ani.

Știu că mulți în această seară au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă și vreau să le mulțumesc și lor și să le transmit că înțeleg datoria care vine odată cu acest vot”, a transmis Macron.

„De asemenea, am un gând și pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid ci sunt președintele tuturor. Știu că pentru mulți dintre compatrioți care au votat pentru extrema dreaptă, înțeleg supărarea și furia lor și este responsabilitatea mea să le ofer și lor răspunsuri”, a mai precizat în fața susținătorilor liderul de la Elysee, care devine primul președinte după Jacques Chirac ce reușește să fie reales.

Președintele francez le-a mai spus alegătorilor că trebuie să abordeze cei 5 ani care urmează împreună și trebuie să găsească un mod de a face următorii 5 ani mai buni

„Fiecare dintre noi va avea o responsabilitate, fiecare va fi angajat în această luptă, pentru că fiecare va putea conta mai mult decât pe el însuși: pe poporul francez; este o forță pe care o iubesc atât de mult și sunt mândru să îl slujesc în continuare”, a mai spus Macron, încheindu-și duscursul cu „Trăiască Republica, trăiește Franța”.

Discursul relativ scurt al președintelui francez s-a încheiat în aplauzele suporterilor și cu imnul Franței, cântat pe scenă.

Politica