vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să cumpărați și să purtați sacouri de damă

Un sacou grozav poate scoate în evidență orice ținută și se poate purta bine an de an, în toate anotimpurile. Este unul dintre elementele esențiale din garderoba dvs.; nu există niciodată prea multe ocazii de a-l purta!

Dacă alegeți o culoare sau un model clasic de sacouri de damă, acesta poate fi folosit pentru a îmbrăca/dezbrăca multe alte articole vestimentare din garderoba dumneavoastră. Pentru a vă pune în valoare silueta, asigurați-vă că alegeți o croială modernă, potrivită pentru formele dvs. și confecționată dintr-o țesătură de bună calitate. Dacă aveți un buget limitat, nu uitați că puteți găsi întotdeauna piese second-hand sau vintage minunate.

Materialul contează

Dacă doriți să maximizați durata de viață a sacoului dumneavoastră, acordați o atenție deosebită țesăturii principale din care este confecționat. Lâna este cu siguranță cel mai bun material pentru o utilizare pe tot parcursul anului, oferind cea mai durabilă opțiune și cele mai bune proprietăți în general. Tweed-urile frumoase sunt atemporale și revin în mod regulat la modă. Pentru lunile mai calde, puteți prefera bumbacul sau inul și alegeți un articol de îmbrăcăminte fără căptușeală. Dacă alegeți un sacou mulat, cel mai bine este să selectați o țesătură care este ușor elastică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stilul contează

Alegeți un stil contemporan, cu o talie ajustată, care să vă pună în valoare silueta. Sacoul clasic va avea buzunare frontale cu filet, precum și un buzunar la piept. Dacă sunteți în căutarea unui look mai casual, alegeți un blazer cu revere și guler înguste. Nu uitați să verificați ornamentele și interiorul blazerului pentru a vedea calitatea cusăturilor și a căptușelii folosite.

Codul culorilor

Blazerele și sacourile în culori uni sunt întotdeauna mai ușor de asortat cu alte articole de îmbrăcăminte decât cele imprimate sau cu modele. Cele mai versatile sacouri de damă sunt în culori clasice uni, cum ar fi negru, gri sau bleumarin. Cu toate acestea, și culorile îndrăznețe pot funcționa bine (în funcție de paleta de culori din garderoba dumneavoastră!). Dacă preferați un model, alegeți-le pe cele tradiționale, unele dintre ele fiind disponibile și în culori mai vii. Unele căptușeli pentru sacouri de damă sunt, de asemenea, interesante, venind în culori și imprimeuri minunate.

Îngrijire și mentenanță

Periajul regulat al sacoului cu o perie de rufe moale și curată și aerisirea acesteia după purtare vă va ajuta să îl păstrați curat și mai mult.

Pentru a păstra drapajul și forma, agățați-l pe un umeraș robust din plastic sau lemn; evitați umerașele metalice subțiri, care nu au rezistența necesară pentru a menține linia naturală a umerilor sacourilor. Dacă sacoul dvs. este confecționat din lână, asigurați-vă că urmați sfaturile pentru a preveni deteriorarea de către molii. Pentru o curățare mai profundă, urmați îndeaproape instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire.

Cele mai multe sacouri, bluze de dama și jachete vor avea mențiunea „curățare exclusiv profesională”, dar puteți găsi și unele care pot fi spălate la mașină, chiar dacă sunt confecționate din lână. Asigurați-vă că respectați temperatura de spălare, ciclul și centrifugarea recomandate pe etichetă.

Sfaturi pentru a purta sacouri de damă

Nu știți ce să purtați atunci când trebuie să mergeți la o întâlnire cu prietenii și vreți să arătați ca cea mai remarcabilă persoană de acolo. Iată un sfat inedit pentru dvs. Faceți rost de un sacou gri închis, purtați-l peste o cămașă albastră cu dungi orizontale albastre și albe, cu blugi negri.

Este modalitatea garantată de a vă amplifica jocul de stil. În plus, nimeni nu s-ar fi gândit la această combinație off-duty. În consecință, veți fi în centrul atenției.

Dețineți deja un blazer negru, dar vi se pare plictisitor? Atunci nu cunoașteți puterea unui sacou blazer negru pentru femei! Combinația dintre un blazer negru, blugi gri deschis, guler înalt alb este super ușor de realizat, ajutându-vă să arătați elegantă și casual. Aveți opțiunea de a aplica lac de unghii roșu dacă vreți să condimentezi ținuta.

Politica