Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 12.000 de cazuri de cancer de sân, depistate anual în România

Publicat

pe

Ultimele date statistice ale Institutului Național de Sănătate Publică indică cancerul de sân ca a treia cea mai întâlnită formă de cancer în România. Sunt peste 12.000 de cazuri depistate anual, trei sferturi dintre ele în stadii avansate.

Doctorul Rareș Georgescu de la Spitalul Clinic Județean Mureș susține că din cauza pandemiei de coronavirus este posibil ca în următoarea perioadă să crească mortalitatea provocată de cancerul mamar la femei, informează Agenția de presă Rador.

”Eu tratez între 200 și 300 de cazuri de cancer de sân pe an. Este cea mai frecventă cauză de boală, de cancer la femei, iar acum cu noile tratamente și cu noile abordări, mortalitatea a scăzut întrucâtva dar acum, cu Covidul, posibil să mai crească pe viitor pentru că o mare parte dintre pacienți nu au avut acces la tratament din cauza Covidului, mai ales că în etapa inițială au fost neglijați complet”, spune doctorul.

Spitalul Clinic Județean Mureș are toate specialitățile pentru a deveni Centru Integrat al cancerului de sân, dar lipsește tocmai programul de reconstrucție.

”La noi, din păcate, nu s-a putut accesa deocamdată (n.r. – programul de reconstrucție) ceea ce încurcă foarte mult lucrurile pentru că, practic, intervențiile de mastectomie se fac la noi și reconstrucțiile se pot face dincolo (n.r.- Spitalul de Urgență) deși avem cine să-l pună în aplicare pentru că avem 4 plastincieni. Problema pentru paciente este că nu au acces la reconstrucție imediată. Din punctul meu de vedere sunt în creștere cazurile de cancer de sân. Eu tratez între 200 și 300 de cazuri de cancer de sân pe an. Este cea mai frecventă cauză de boală, de cancer la femei, iar acum cu noile tratamente și cu noile abordări, mortalitatea a scăzut întrucâtva dar acum, cu Covidul, posibil să mai crească pe viitor pentru că o mare parte dintre pacienți nu au avut acces la tratament din cauza Covidului, mai ales că în etapa inițială au fost neglijați complet”, spune  managerul Spitalului, dr. Ovidiu Gîrbovan.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.