Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Video/Președintele CJ la spital. A mers incognito să vadă cum e tratat

Publicat

pe

Sistemul medical de stat și în speță spitalele, aduc deseori critici din partea pacienților care le-au trecut pragul. Cum ești tratat în spital nu se referă doar la profesionalismul medicilor și la medicație, ci în primul rând la cum ești tratat de oamenii care lucrează acolo, de la cel mai important medic și până la femeia de serviciu. Pentru a face un test, un președinte de Consiliu Județean a mers la spital incognito.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Nistor Laurențiu a hotărât să facă acest test după ce, în ultimul timp a primit mai multe sesizări referitoare la felul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva, ultima sesizare având loc chiar în weekend-ul trecut.

„Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, s spus Președintele CJ Hunedoara, care a primit la rândul lui, același tratament, așteptând trei sferturi de oră să fie întrebat de sănătate.

„Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă. Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți. Medicina și asistența medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie și, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secții noi, în modernizări și dotări medicale.”, a adăugat Nistor Laurențiu, care a menționat că este momentul ca întreg personalul să înțeleagă că atitudinea față de pacienți trebuie să se schimbe.

Video aici.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.