miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai mulți elevi au prăjit mici în clasă: „S-au cam ars”

Scene ireale s-au derulat într-un liceu din Oradea, unde câțiva elevi s-au apucat să prăjească mititei chiar în sala de clasă. Au adus cu ei un gratar electric, pe care l-au pus pe banca unde ar fi trebuit să învețe și s-au pus pe gătit și mâncat. Au și filmat totul, iar imaginile au ajuns virale. Acum, cei implicați au notele scăzute la purtare, potrivit stirileprotv.ro.

Totul s-a petrecut la un liceu cu profil economic din Oradea, iar imaginile au ajuns pe toate platformele de comunicare. Au stârnit un scandal imens în instituția de învățământ.

Daniel Negrău, directorul Colegiului Economic “Partenie Cosma” Oradea: “Din păcate, dintr-o, să zic așa, preocupare a adolescenților de a fi vedete pe Tik-Tok, la nivelul unei clase de a XI-a, de profil alimentație publică, au luat decizia să fie mai deștepți decât alții și și-au propus să-și facă de mâncare singuri. Am cerut dirigintelui să convoace Consiliul clasei”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, cel care a filmat totul, un elev de clasa a 12-a, apare în imagini vorbind foarte vulgar.

Daniel Negrău, , directorul Colegiului Economic “Partenie Cosma” Oradea: “S-a filmat, tocmai ca să devină și el vedetă, el fiind dintr-o altă clasă. A intrat în clasa respectivă și, sigur că, datorită limbajului, el a fost aspru sancționat. Media lui la purtare este de 4”.

Elevul care a filmat totul: “Eu n-am făcut micii, am făcut filmarea. S-au cam ars micii, n-au fost foarte buni. Îmi pare rău că s-a ajuns până aici, vă dați seama. M-am făcut eu cunoscut, dar mă cunoaște în sensul de rău, pentru vulgaritate. Nu-mi convine, dar nu mai pot da timpul înapoi”.

Întâmplarea a ajuns, cum era de așteptat, și la Inspectoratul Școlar Județean.

Horea Abrudan, inspector șef ISJ Bihor: “Am cerut unității de învățământ să ia toate măsurile care se impun, atât împotriva elevilor implicați, cât și a cadrelor didactice, daca a fost o neglijență din partea lor”.

În afară de elevi, și profesorii sunt cercetați. Dacă vor fi găsiți vinovați pentru neglijență, ar putea primi mustrare scrisă sau s-ar putea alege cu diminuarea salariului pe o anumită perioadă de timp.

Politica