miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea: Peste 140 de șoferi au rămas fără permis

Peste 780 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 143 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică. Aceștia au efectuat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, care s-a desfășurat în perioada 7 – 13 martie, în tot județul Vâlcea.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Vâlcea, până duminică, polițiștii vâlceni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Sancțiuni în valoare de peste 300. 000 de lei

În cadrul acţiunilor au fost constatate 786 de contravenţii, în valoare de peste 300. 000 de lei, pentru:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nerespectarea limitei legale de viteză (287);

Consumul de băuturi alcoolice la volan (11);

Depășiri neregulamntare (28);

Abateri ale biciliștilor (45);

Abateri ale pietonilor (9);

Nepurtarea centurii de siguranță (82).

Potrivit sursei citate, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 143 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 79 pentru depășirea limitei legale de viteză, 19 pentru alte nereguli și au retras 30 de certificate de înmatriculare.

Politica