EMA a autorizat și administrarea vaccinului anti-Covid al Moderna pentru copiii între 6 și 11 ani

Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat joi că a autorizat vaccinul Moderna împotriva coronavirusului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani.

Potrivit directorului EMA pentru riscuri vaccinale şi ameninţări biologice, Marco Cavaleri, în cazul copiilor mai mici li se va administra jumătate din doza administrată copiilor mai mari şi adulţilor.

Cavaleri a spus că studiile au demonstrat în cazul copiilor mici un răspuns imun comparabil cu cel observat la populaţiile mai în vârstă, măsurat prin nivelul de anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului.

De asemenea, reprezentantul EMA a declarat că vaccinul Moderna este recomandat pentru utilizare ca doză de rapel (booster) la persoanele care au primit alte vaccinuri, notează Agerpres.

Copiilor li s-a administrat anterior vaccinul Pfizer/BioNTech, singurul vaccin aprobat de EMA pentru cei de 5 ani şi peste această vârstă. EMA aprobase administrarea vaccinului Pfizer pentru această categorie de vârstă în data de 25 noiembrie a anului trecut.

De asemenea, EMA a recomandat joi doze de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech pentru cei de 12 ani şi peste această vârstă.

Cavaleri a precizat că datele din diverse ţări – printre care Israel şi Statele Unite -, care acoperă peste 400.000 de copii, au indicat faptul că o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech la copiii de 12 ani şi peste această vârstă este „sigură şi eficientă”.

Populare

Recomandări

Oamenii de vârstă mijlocie care visează urât ar putea avea un risc mai ridicat de demență

Oamenii care visează în mod frecvent urât la vârsta...

Celebrele țigări Carpați și Snagov au reapărut pe piață

Carpați și Snagov, celebrele țigări erau făcute la Fabrica...

Dică, declarație halucinantă, după ce Rădoi i-a făcut primul 11: „Nici măcar eu nu-l știam”

Într-un joc psihologic, înaintea duelului direct, Rădoi a...