sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul Alin Isuf face apel la fiecare om din județ să ajute poporul ucrainean cu ce poate

Mehedințenii sunt rugați să ajute ucrainenii! Prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la nivelul județului Mehedinți, pentru a lansa campania de sprijin a cetățenilor ucraineni, rămași în Ucraina pentru a lupta cu arma în mână în războiul cu Rusia, și a refugiaților ucraineni în România.

În acest sens, membrii CJSU au aprobat un proiect de hotărâre privind organizarea acțiunii de strângere de alimente neperisabile, articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, produse sanitare și îngrijire personală, paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape, etc.

Totodată, au fost identificate punctele în care se vor strânge ajutoarele donate de populația județului Mehedinți, astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. pentru persoanele fizice/ operatorii economici/instituții: Sediul Studium Green SRL Cluj Napoca, zona Cora Drobeta, str. Constructorilor, nr. 1, Drobeta Turnu Severin;

2. pentru persoanele fizice:

– Sediul Severin Shopping Center, Bld. Mihai Viteazul, nr. 78, Drobeta Turnu Severin;

– Sediul 2 ISU Mehedinți, strada I.C. Brătianu, nr. 2, Drobeta Turnu Severin.

Acțiunea este coordonată de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Mehedinți cu personal din cadrul ISU Mehedinți.

În cadrul ședinței, prefectul Alin Isuf a făcut apel la populație să îi sprijine pe cetățenii ucraineni prin donații, astfel încât, aceștia să primească hrană, îmbrăcăminte și produse de îngrijire, minimum necesar pentru a simți protecție din partea țării noastre.

,,Suntem un popor empatic și am dovedit din plin în ultimele zile acest lucru prin donațiile consistente care s-au făcut, iar acum, cerem și sprijinul mehedințenilor pentru a sprijini și județele de la graniță care primesc deja refugiați și care se confruntă cu un aflux de cetățeni ucraineni care, fie sunt în tranzit prin țara noastră, fie rămân la noi, în spațiile de cazare pune la dispoziție! Totodată, au fost identificate spații de cazare, iar acest proces continuă în perioada următoare, în măsura în care se va ajunge ca județul Mehedinți să găzduiască refugiați! Un sprijin important primim din partea Consiliului Județean Mehedinți, prin domnul președinte Aladin Georgescu și ne bazăm în această campanie pe sprijinul tuturor primarilor și unităților administrativ teritoriale din județul Mehedinți. În același timp, Crucea Roșie Mehedinți are nevoie de voluntari din rândul populației, elevi sau studenți, care să împacheteze și să sorteze produsele ce vor fi donate!

Le mulțumesc încă de acum celor care se vor alătura campaniei noastre”, a declarat prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf.

Politica