marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie organizează grevă japoneză

Joi, 10 februarie, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează, prin sindicatele membre, grevă japoneză. Această formă de protest face parte din programul de acţiuni stabilite de către Biroul executiv al federaţiei. Salariaţii, membri de sindicat, vor purta banderolă alba sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, în semn de protest, dar vor desfăşura activitate în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.
Revendicările sunt:

1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.

2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă”, potrivit unui comunicat de presă.

Politica