vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Bază de tratament la Ocnele Mari

Un nou proiect de amploare al administrației vâlcene începe să prindă contur. Baza de tratament și servicii din Ocnele Mari este un proiect care urmează să fie realizat cu sprijinul CJ Vâlcea. Președintele CJ, Constantin Rădulescu s-a întâlnit joi cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea viitoarei investiții. Rădulescu susține că în vederea finanțării, proiectul va fi depus la CNI, dar nici banii europeni nu sunt o variantă de neluat în calcul.

„Joi am avut o întâlnire cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea viitoarei investiții. Ne dorim să avem în această stațiune vâlceană un complex de agrement, cu piscine și zone de tratament și de relaxare.Am văzut planurile inițiale și am făcut câteva propuneri de modificare a acestora și vreau să le mulțumesc proiectanților că au fost de acord cu ideile mele, de care vor ține cont la definitivarea lucrării de proiectare.În vederea finanțării acestei investiții, vom depune proiectul la CNI și, când se vor deschide liniile de finanțare, vom încerca să obținem și fonduri europene”, a declarat Rădulescu.

Deasemenea, președintele CJ a explicat și scopul viitoarie baze de tratament și facilitățile care se vor regăsi acolo. „Proiectul este îndrăzneț. Am spus în urma cu nici un an de zile că pornim pe un drum important, pe un drum complicat în ideea de a crea o bază de tratament, cu tot ce trebuie, la Ocnele Mari. O clădire în care se va face tratament pentru recuperarea capacității de muncă și a sănătății. Bazine de apă dulce, apă sărată, restaurant și toate facilitățile”, a adăugat Rădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezent la întâlnirea cu proiectanții, edilul din Ocnele Mari, Remus Sasu, a declarat că proiectul este unul care va pune din nou localitatea pe harta celor mai frumoase stațiuni din țară

„Este, poate cel mai important proiect din ultimii ani, realizat în Ocnele Mari. Proiectul ne poate pune, cum am mai spus, din nou pe harta celor mai importante stațiuni din România. Am toată încrederea că vom reuși să obținem cât mai repede finanțarea și să demarăm lucrările”, a declarat Remus Sasu.

Politica