vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eșec la redebutul lui Napoli. Mititelu jr. pune tunurile pe arbitrul Coza: „E corupt! Dacă va mai fi delegat la vreun meci de-al nostru, voi face istorie!”

FCU Craiova a pierdut meciul de la Ovidiu, cu Farul Constanța. Conducerea clubului oltean consideră că rezultatul a fost viciat de central, care nu a acordat un penalty când scorul era 3-1.

Revenire cu înfrângere pentru Nicolo Napoli pe banca tehnică a FCU Craiova. Juveții au pierdut cu 3-2 jocul de la Ovidiu, contra lui Hagi. Gazdele au condus la pauză cu 3-0, dar craiovenii au lăsat impresia că pot produce remontada, marcând prin Campagno și Asamoah, goluri care au limitat proporțiile scorului, dar nu au avut efect asupra destinației punctelor.
Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 79, când scorul era 3-1. Sidibe a căzut în careu în urma unui duel cu portarul Aioani. Arbitrul Ionuț Coza a considerat că jucătorul de la FCU Craiova a simulat și i-a dat acestuia cartonaș galben. Reluările au arătat în mod clar că între cei doi a fost contact și au fost circumstanțe de penalty.
De altfel, specialiștii în arbitraj au susținut la unison că Ionuț Coza ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri.
„Da, este penalty. Portarul vine cu piciorul drept și pune piciorul pe piciorul adversarului. E diferență mare între a da penalty și a dat cartonaș galben pentru simulare. Asta nu însemna că era gol, dar trebuia dat penalty”, a spus Ion Crăciunescu la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.
„Este un atac întârziat, care generează această cădere. Nu văd ca atacantul să simuleze. Este un penalty clar, evident!”, a întărit și Zota la Telekomsport.ro.
Cel mai vehement împotriva lui Coza a fost Adrian Mititelu jr. Acesta a intrat în direct la DigiSport.ro, numindu-l pe arbitru „corupt” și spunând că „va face istorie” dacă acesta va mai fi delegat la meciurile echipei lui.
„Eu nu cred în coincidențe. În decurs de un an, vreau să iau cronologic faptele. La meciul cu Petrolul, de anul trecut, ziarele din Europa titrau că a fost primit cel mai penibil penalty de către o echipă românească, acordat de către Ionuț Coza Petrolului în minutul 88.
La meciul cu Farul, din tur, tot Coza a fost delegat și Farul a primit un penalty care nu a fost, cum a spus și domnul Crăciunescu atunci, în minutul 86. Din închisoare, tatăl meu mă sună cu o zi înainte de meci să mă întrebe cine e arbitru la meci. Și tata zice că nu cumva să-l pună pe Coza. Și pe Coza l-au pus.
Așa cum au existat și Bogaciu și Constantin și alți arbitri corupți, vă spun eu că și Coza e un arbitru corupt. Nu-mi trebuie dovezi! Poate să mă dea în judecată. Dacă acest arbitru, Coza, mai este delegat la vreun meci al nostru, voi face istorie cu acest arbitru și cu observatorul la meci”, a spus Adrian Mititelu junior la Fotbal Club.
Napoli s-a certat cu arbitrul la finalul partidei, dar la flash-interviul de la Telekom Sport a avut un alt discurs: „A fost un meci bun din partea fotbaliștilor mei. Am avut ocazii și în prima repriză. Îi felicit, repriza a doua a fost excelentă, am recuperat două goluri, dar ăsta e fotbalul. Cred că era mai corect un egal. Acum am terminat meciul, au câștigat ei. Eu am fost chemat, am venit să fac lucrul care îmi place, să fiu antrenor. Încercăm cu toții, cu suporterii, cu băieții, să salvăm clubul de la retrogradare. Cred că avem nevoie de cel puțin un fundaș central și de un atacant. Avem un lot bun, cred eu”.

Politica