sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Pompierii au avut mult de muncă în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a patru incendii, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la două accidente rutiere, salvarea unui animal, ridicarea unui element de muniție, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 30 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.
În dimineața zilei de sâmbătă, 22 ianuarie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pe Calea Cernețiului din municipiu, pentru ridicarea unui element de muniție, descoperit, vineri seara, de către cetățeni. Pompierii au identificat elementul de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor militare, un proiectil exploziv de calibru 76 mm. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare. Este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, din acest an, efectuată de pompierii mehedințeni.
Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
Totodată, aceștia atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.
Duminică dimineața, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Iablanița, comuna Pădina Mare. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent în interiorul a trei camere ale casei de locuit, construită din chirpici, dar și la acoperișul aferent acestora, pe o suprafață de circa 80 mp. Pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la o altă cameră a locuinței și acoperișul aferent acesteia, precum și la un autoturism aflat în apropiere. Totodată, au înlăturat riscul producerii unei explozii prin evacuarea a două butelii aflate în interior. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul S.V.S.U. Pădina Mare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Politica