marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Consiliul Județean a repartizat 6% din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală!

În cadrul ședinței Consiliului Județean de vineri, 21 ianuarie, a fost aprobată hotărârea prin care unitățile administrativ teritoriale au primit noi sume de bani din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean. Este vorba despre repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

Suma totală repartizată a fost de 32.994 mii lei, iar primăriile au primit fonduri în funcție de solicitările transmise către Consiliul Județean în care au fost menționate obiectivele de investiții care necesită alocări suplimentare de la buget.Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi.

“Am susținut ca alocările să se facă în mod corect, pentru ca obiectivele de investiții aflate în implementare la nivel local, fie că sunt în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, fie că sunt finanțate cu fonduri europene și au nevoie de cofinanțări, să nu întâmpine disfuncționalități. În general, sumele alocate astăzi vor acoperi contribuții ale primăriilor pentru reabilitări/modernizări de drumuri locale, reabilitări școli/dispensare sau reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul dat și le doresc mult succes domnilor primari în utilizarea cât mai eficientă a banilor, în interesul locuitorilor județului Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica