vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța a înregistrat un nou record de infectări: 464.000 de cazuri în interval de 24 de ore

Franța a înregistrat un nou record de infectări. Marți seară au fost raportate peste 464.000 de cazuri în interval de 24 de ore, cel mai mare număr de la începerea pandemiei. 

Este și cel mai mare bilanț zilnic înregistrat, până acum, în Uniunea Europeană. La nivel mondial, ieri, doar Statele Unite au raportat mai multe îmbolnăviri, și anume 547.000.

În Franța, deși nivelul infectărilor este uriaș, presiunea asupra sistemului sanitar este mai mică decât în valurile precedente. O explicație ar fi gradul mare de vaccinare, de peste 80% din populație, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, de la 15 ianuarie a intrat în vigoare super-certificatul verde. Mai exact, accesul în foarte multe locuri – cum ar fi restaurante sau trenuri – este permis doar celor imunizați cu schemă completă. Nu mai sunt acceptați și cei care au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Nu vom scăpa de COVID-19 anul acesta și poate nu vom scăpa niciodată – avertizează Organizația Mondială a Sănătății. 

Un specialist al instituției precizează că lumea poate pune capăt urgenţei de sănătate publică prin vaccinare. Acelaşi oficial OMS a evocat, de asemenea, posibilitatea ca pe viitor cele trei sau patru vaccinuri anti-COVID să fie considerate drept numărul normal de doze pentru a evita formele severe ale bolii.

Politica