vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Zona de munte a județului, sub Cod Portocaliu

Începând de astăzi, 17 ianuarie, de la ora 16.00, până mâine-dimineață, la ora 08.00, zona de munte a județului Mehedinți se află sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu, ce vizează intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului, care pot atinge la rafale viteze de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), iar zăpada va fi troienită.

Totodată, începând de astăzi, întregul județ se află sub atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează intensificări susținute ale vântului și ninsori moderate cantitativ, valabilă până marți, 18 ianuarie, la ora 20.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru prevenirea unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice prognozate, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.).

De asemenea, înainte de a pleca la drum, să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient.

Pentru siguranța lor, le recomandăm acestora să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.

În situația manifestării vântului puternic, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

Totodată, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.            

Politica