joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Polițiștii au confiscat haine și cosmetice în valoare de 17.000 de lei

Polițiștii craioveni au dat 102 de amenzi şi 133 de articole vestimentare şi cosmetice au fost confiscate, în valoare de 17.000 de lei.

„Ieri, 16 ianuarie a.c., între orele 09.00 – 12.00, 116 poliţişti de la economic, ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj și GJMb. Craiova, dar şi poliţişti locali, au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite și altor fapte antisociale, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2, precum și pentru prevenirea altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 34.000 de lei, fiind indisponibilizate 133 de articole vestimentare şi cosmetice, în valoare totală de 17.000 de lei şi confiscată suma de 2896 de lei. De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni conform Legii 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice”, potrivit IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, au fost identificate expuse spre comercializare 85 articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate. Produsele au fost ridicate în vederea continuarii cercetărilor.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspecul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Politica