Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Zeci de lucrări abandonate de constructor: „Ne trebuie legi bune”

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a postat pe rețelele de socializare un mesaj menit să atragă atenția opiniei publice cu privire la legile, înșelătoriile și nedreptățile din întreaga țară. De pildă, în județul Vâlcea zeci de lucrări stau nefinalizate de constructor.

Rădulescu precizează că firmele participă și câștigă licitații, uneori zeci de licitații, pentru lucrări pe care uneori le întârzie sau și mai grav în anumite cazuri nu le fac. Motivele sunt multe: „ca plouă… că ninge …că e COVID … că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru…”.

„Trăim vremuri complicate, în care administrațiile locale sunt, efectiv, supuse unui asediu. Avem o țară frumoasă, cu tot ce îi trebuie, avem și oameni mulți și bine pregătiți, dar mai avem nevoie de ceva. Discutam, așa cum o fac mereu, cu colegii mei primari, despre legile de care are nevoie această țară. Ne trebuie legi bune, ușor de înțeles, ușor de aplicat și ușor de respectat.

Legi corecte, pentru toată lumea! Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administrație, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă și câștigă licitații, uneori zeci de licitații, pentru lucrări spre exemplu…lucrări pe care uneori… le întârzie sau și mai grav în anumite cazuri… nu le fac. Motivele invocate sunt nenumărate: ca plouă… că ninge …că e COVID … că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive.

Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilință trebuie să înceteze! Din păcate, ce nu știe lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicații de la primari, de la președinții de CJ, ei așteaptă lucrări finalizate. Ce ne facem cu această situație? Numai în județul Vâlcea avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor.

Și atunci mă întreb, cum se cheamă atunci când te angajezi să finalizezi o lucrare și nu o termini?! Ba mai mult, folosindu-te de legi permisive, hărțuiești efectiv beneficiarul – administrațiile publice – și ții lucrările blocate. Când te angajezi că faci ceva și nu faci, nu se cheamă cumva înșelăciune?! Întreb și eu. În curând, vom discuta despre fiecare caz în parte, pentru că cineva trebuie să discute și acest subiect, subiectul celor care câștigă contracte, încep lucrări pe care le întârzie sau, uneori, nu le mai termină.

Săptămâna viitoare vin cu detalii, pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă. Cu toate aceste rele, soluții pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluții care ar trebui să fie ultima alternativă.În momentul în care te-ai angajat pentru o lucrare, ai semnat pentru asta, trebuie să o termini.Voi reveni cu detalii, din județ și nu numai.Să nu uităm că pănă la urmă: BINELE ÎNVINGE!”, a scris Rădulescu Facebook.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.