joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prințul Andrew a rămas fără titlul regal și distincțiile militare

Regina Elisabeta a II-a a retras titlurile militare și titlul de Alteță Regală deținute de Prințul Andrew, a anunțat joi, 13 ianuarie, Palatul Buckingham Palace, relatează BBC și The Guardian. Decizia vine după ce miercuri, un judecător din SUA i-a respins ducelui de York cererea de oprire a procesului în care este acuzat de agresiune sexuală.

„Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare și patronajul regal ale Ducelui de York au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și se apără în acest caz ca cetățean privat”, a transmis Palatul Buckingham.

De asemenea, prințul Andrew va înceta să mai folosească titlul de Alteța Sa Regală, potrivit libertatea.ro care citează BBC. Rolurile ducelui vor fi distribuite între membrii Familiei Regale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anunțul este făcut după ce peste 150 de veterani militari i-au cerut Reginei să-i retragă fiului ei titlurile militare, precizând că este ”de nesuportat” ca ducele să-și păstreze poziția.

„Ofițerii forțelor armate britanice trebuie să respecte cele mai înalte standarde de probitate, onestitate și conduită onorabilă. Acestea sunt standarde pe care prințul Andrew nu le-a îndeplinit. Este greu de ignorat, când ofițerii de rang înalt îl descriu drept «toxic», că a discreditat serviciile cu care este asociat”, se mai menționează în scrisoarea deschisă adresată de veterani Reginei, în calitate de șef de stat și comandant șef al armatei, marinei și forțelor aeriene.

Un judecător american a respins cererea ducelui de York de a fi oprit procesul intentat de Virginia Giuffre, care îl acuză că a abuzat-o sexual când avea 17 ani și că a fost traficată de sub influenţa omului de afaceri Jeffrey Epstein, decedat în 2019.

Fiul reginei Elisabeta a II-a neagă acuzațiile.

Politica