joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina. Elevi în pericol la școală. Au căzut pe treptele înghețate


Deși este bine știut faptul că un elev, de la momentul sosirii la şcoală şi până la părăsirea ei, este în responsabilitatea cadrelor didactice, se pare că uneori, atât vremea neprielincă, cât şi lipsa de interes a unităţilor de învăţământ, pot duce la incidente şi deseori chiar la tragedi.
O filmare apărută miercuri pe reţelele de socializare, arată cum la Liceul „Radu Greceanu” din Slatina, un grup de copii, încearcă să coboare scările școlii, impregnate cu gheață, alunecând, rând pe rând pe cele 4 trepte. Unul dintre elevi, a reușit chiar să-și provoace o „mică luxație”, după cum spune directorul general al instituției, Gianina Pârvu. Incidentul se pare că a avut loc pe scările altei ieșiri decât cea care apare în filmarea din online. Directoarea liceului susține că, inițial cei mici au anunțat că scările sunt alunecoase, motiv pentru care au închis ușile până la terminarea cursurilor, dar un grup de elevi ar fi forțat una dintre ieșiri, acolo având loc și incidentul în urma căruia un elev s-a accidentat.
„Vis a vis de filmarea care a apărut pe internet, la acele scări nu s-a întamplat absolut nimic. Noi avem foarte multe ieșiri, iar după ce copiii au anunțat că scările sunt alunecoase, noi am inchis toate ușile până la terminarea cursurilor. După incidentul din filmare, când copiii alunecau pe scări, deși ușile au fost închise, un grup dintre cei mici, au forțat una dintre uși, au rupt lemnul care ținea ușa si au deschis-o, dar este vorba de o altă ușă față de cea din filmare. Acolo asa este, un copil a căzut și a făcut o mică luxație, dar atât. Regretam incidentul, noi am dat cu nisip și sare pe toate scările dar nu au făcut față. Și eu am căzut, am și mâna bandajată”, a spus directoarea liceului, Gianina Pârvu pentru Jurnalul Olteniei.
Directoarea instituției a menționat și faptul că cine a făcut filmarea respectivă, nu a acționat cum trebuie, preferând să filmeze, în loc să atenționeze elevii, să nu mai folosească scările.
„Cine a făcut filmarea inițială, nu știu dacă realizează gravitatea faptei. În loc să previ, să-i atenționezi pe copii, stai să filmezi, să pui pe internet. Noi am luat toate măsurile care țin de noi, pentru evitarea pe viitor a acestor incidente”, a adăugat directoarea liceului „Radu Greceanu”.
Deși cazul nu este, cel mai probabil, unul izolat, comportamentul instituțiilor la evenimente de genul pare că lasă de dorit. Dacă o intemperie normală pentru luna ianuarie nu reușește să facă instituțiile de învățământ să devină responsabile în ceea ce privește siguranța elevilor, sperăm să fim feriți de tragedii precum incendii, cutremure și alte calamități.

Politica