Olguța Vasilescu atrage atenția șoferilor după accidentele din Craiova

Date:

Poleiul a îngreunat traficul din Craiova, miercuri dimineața. Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a explicat faptul că autoritățile competente au luat măsuri încă de la miezul nopții, pentru a reduce riscurile. Totuși, aceste acțiuni nu au fost suficiente pentru a stopa incidentele, iar edilul din Bănie le-a atras atenția șoferilor să fie cât mai prudenți.

Deși am primit alerta meteo de polei doar la ora 7 dimineața, încă de la miezul nopții s-a acționat prin împrăștiere de material antiderapant pe principalele artere de circulație și pe străzile în pantă. Au fost folosite 100 de tone de sare, în timpul nopții și în această dimineață, pe străzi, iar de la 7 dimineața, lucrătorii de la Salubritate au împrăștiat sare și pe trotuare. Atragem atenția conducătorilor auto că, deși pe străzi s-a împrăștiat material antiderapant, carosabilul rămâne umed, iar viteza de mers trebuie adaptată la condițiile meteo. Nu am avut niciun incident pe străzile în pantă, în schimb avem pe arterele principale, din cauza circulației cu viteză neadaptată la condițiile meteo”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Miercuri dimineața, o femeie de 49 de ani din Craiova a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut pe Bulevardul Decebal, din Craiova. Tot pe străzile din Bănie, două tinere au fost lovite de o mașină, în timp ce se aflau în stația de tramvai. Potrivit IPJ Dolj. Accidentul a avut loc la intersecţia străzii Calea Severinului cu Bulevadul Dacia.

În această dimineață, pe drumurile publice din județul Dolj au fost sesizate 10 evenimente rutiere. Din acestea, 8 au fost soldate doar cu pagube materiale, în două situaţii fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, polițiștii doljeni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale administratorilor drumurilor publice, cu amendă in valoare totală de 21.750 de lei”, informează IPJ Dolj.

În urmă cu două luni, Olguța Vasilescu anunța că municipiul Craiova era oricând să facă față ninsorii. Potrivit acesteia, 52 de utilaje multifuncționale dotate cu lamă și sărăriță și ATV-uri erau pregătite în acel moment, 30 de utilaje erau deja închiriate, iar alte 21 se aflau în procedura de licitație.

52 de utilaje multifuncționale dotate cu lamă și sărăriță și ATV-uri sunt pregătite de intervenție. La acestea se adaugă un număr de 30 de utilaje deja închiriate și, pentru completarea parcului auto, alte 21 de utilaje se află în prezent în procedură de licitație. S.C. Salubritate poate interveni, la nevoie, cu peste 720 de tone de sare industrială și 9375 kg clorură de calciu pentru deszăpezirea celor 860 de străzi ale orașului. Cu siguranță, suntem pregătiți pentru a efectua activitatea de deszăpezire în orice moment!”, spunea Lia Olguța Vasilescu.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...