marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Achizițiile Primăriei Craiova, la începutul lui 2022

Primăria Craiova caută o firmă care să investească în cele nouă terenuri ce aparțin domeniului public, acolo unde ar urma să fie amplasate staţii de alimentare a automobilelor electrice. Autoritățile locale pun la dispoziție cele nouă parcări, iar  firma care va câștiga licitația să asigure toată investiția pe cheltuiala ei şi va plăti apoi o chirie pentru folosirea terenurilor. Suprafeţele oferite de municipalitate sunt în zone circulate ale orașului, precum zona Spitalului Județean de Urgență, Piața Centrală sau la Piața Gării.

„Obiectul închirierii prin licitaţie publică, pe o perioadă de 10 ani, îl constituie terenurile situate în Craiova, ce aparţin domeniului public al Municipiului Craiova, pentru punerea în funcţiune a 9 staţii de alimentare a automobilelor electrice, identificate în Documentaţia de Atribuire. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 24.01.2022”, informează Primăria Craiova.
Totodată, în debutul anului 2022, Primăria Craiova a anunțat faptul că are nevoie de Servicii de supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor aferente obiectivului „Modernizare depou şi Modernizarea staţiilor de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor – Faza 2 – Modernizare depou tramvai”. Municipalitatea vrea experți care să supervizeze proiectul atât în timpul perioadei de proiectare și execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor. Pentru aceste servicii, autoritățile locale sunt dispuse să plătească o sumă estimativă de 130.000 de lei, potrivit caietului de sarcini publicat pe site-ul Primăriei.

O altă achiziție pe care o plănuiește Primăria este de „Servicii abonamente internet mobil necesare Băncilor Smart (Wi-Fi)”. Potrivit caietului de sarcini, scopul achiziției este contractarea serviciilor de internet mobil pe bază de abonament lunar pentru conectarea la internet a băncilor smart care sunt dotate cu router Wi-Fi cu slot SIM. Traficul inclus la viteza maximă în rețeaua 4G va fi de minim 20 GB, în timp ce la 3G ar urma să ajungă la minim 10 GB. După epuizarea traficului lunar inclus solicitat nu se vor percepe costuri suplimentare, ci scădea viteza de transfer, asigurându-se un trafic nelimitat. Prestatorul va asigura înlocuirea gratuită a cartelei SIM, în caz de furt, pierdere sau deteriorare.
Pentru aceste servicii, autoritățile locale sunt dispuse să plătească aproximativ 6.000 de lei. Luni a fost ultima zi în care s-au putut depune oferte în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica