joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Novak Djokovic câştigă procesul cu guvernul din Australia

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a susținut că sportivul a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de la frontieră nu i-au notificat în mod corespunzător intenția guvernului de a-i revoca viza.

Reprezentantul guvernului australian, Christopher Tran, a spus că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl califică pentru o scutire de la regulile de intrare în țară și va nega că a existat vreo neregulă procedurală sau vreun tratament incorect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși instanța australiană a decis în favoarea lui Djokovic, avocatul guvernului a precizat că minustrul imigrației din Australia ar putea lua în considerare anularea din nou a vizei lui Djokovic, mai scrie BBC.

În cadrul legislației australiene privind imigrația, ministrul are puteri excepționale și libertatea de a anula vize pentru orice motiv. Tran nu a specificat însă baza pe care o astfel de decizie ar putea fi luată.

Judecătorul a notat că dacă ministrul ia această decizie, Djokovic ar putea primi interdicție de trei ani la intrarea în Australia.

Australia cere ca toți vizitatorii străini să fie vaccinați cu două doze sau să efectueze 14 zile de carantină. Mulți australieni au fost revoltați când au aflat, pe 4 ianuarie, că un superstar al tenisului a fost aparent lăsat să intre direct în țară, deși nu a prezentat vreo dovadă a vaccinării. Ar fi avut, în schimb, o scutire medicală.

Djokovic a aterizat miercurea trecută în Australia, aproape de miezul nopții, pe aeroportul din Melbourne. A fost evaluat și i s-a respins intrarea în țară. După opt ore petrecute pe aeroport, viza sa a fost anulată, iar sportivul a fost dus în centrul special rezervat imigranților, scrie digi24.ro

Politica