vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul a publicat o sinteză a tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului

Când și cum se poartă masca, cine, de ce și cât se stă în izolare, lista criteriilor de carantinare pentru persoanele care vin din ate țări, ce activități sunt permise în funcție de indicele de incidență sunt câteva din punctele pe care guvernul încearcă să le limpezească într-un material pus la dispoziția cetățenilor.

Începând din 8 ianuarie 2022 masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise, iar acest lucru înseamnă că masca trebuie purtată și pe stradă, se subliniază în comunicatul guvernului.

”Măștile din material textil sau plastic nu sunt eficiente pentru prevenirea infectării, cele mai eficiente fiind cele chirurgicale cu trei pliuri sau cele FFP 2. Nu purtați măști din material textil sau plastic pentru că riscați să vă îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți pe cei din jurul dumneavoastră. Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2”, se explică motivul pentru care s-a luat decizia folosirii măștilor chirurgicale sau a celor de tip FFP 2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sinteza măsurilor de prevenire a răspândirii virusului poate fi văzută aici.

Politica