sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin a fost semnat!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare, recompartimentare și eficientizare energetică a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, potrivit unei postări pe Facebook.

„Este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă investiție cu fonduri europene și fonduri de la bugetul județului pe care Consiliul Județean Mehedinți o are. Nu minimalizez celelalte proiecte finalizate sau pe care le avem în implementare, dar Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin este cea mai importantă unitate medicală din județ, iar proiectul pe care l-am elaborat face posibilă modernizarea pe care cu toții ne-o dorim, prima de această anvergură, după 40 de ani, de la momentul la care a fost construită clădirea.

Obiectivul general al proiectului este de a eficientiza din punct de vedere energetic clădirea, de a crea circuite și condiții care să corespundă normativelor sanitare în vigoare, să asigurăm condiții optime pacienților mehedințeni în cea mai mare unitate medicală din județ, dar și condiții bune de lucru pentru personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Nu este o lucrare ușoară, dar am încredere în experiența constructorului care a câștigat licitația, că va gestiona în bune condiții intervențiile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trebuie luat în calcul că aceste lucrări nu vor opri actul medical, ci se vor desfășura în paralel. E nevoie de multă colaborare și înțelegere, din partea constructorului, a personalului medical, dar și a pacienților, pentru ca peste doi ani să avem un spital modern, în care să fie tratați pacienții din județul Mehedinți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 84 000 000 lei (cu TVA), 64 000 000 lei fiind fonduri europene și de la bugetul de stat, în timp ce contribuția Consiliului Județean Mehedinți este de 20 000 000 lei cu TVA. La semnarea contractului au fost prezenți reprezentanții liderului asocierii de firme care a câștigat licitația, conducerea Spitalului Județan de Urgență Drobeta Turnu Severin și șefii secțiilor din cadrul unității medicale.

Politica