joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Australia a anulat viza lui Novak Djokovic. Acesta va fi deportat

Guvernul Australiei a anulat miercuri viza de intrare a tenismenului Novak Djokovic. Acesta urmează sa fie deportat. Djokovic se afla de câteva ore pe aeroportul din Melbourne, unde nu a fost lăsat să intre în Australia din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-COVID.

Djokovic urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare, însă echipa sa nu a solicitat o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinare.

Toți jucătorii și personalul de la turneu trebuie să fie vaccinați sau să aibă o scutire acordată de un grup de experți independenți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Djokovic a sosit miercuri pe aeroportul Tullamarine din Melbourne și așteaptă de ore bune o decizie. El nu a spus public dacă este vaccinat sau nu, dar anul trecut a declarat că se „împotrivește vaccinării”.

Poliția de frontieră australiană a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea sa de viză, relatează ziarul Age din Melbourne. Un ministru al guvernului acestui stat australian, Jaala Pulford, a scris pe Twitter că cererea sa nu va fi susținută. Aprobarea vizelor era o chestiune pentru guvernul federal, a adăugat aceasta.

Regulile de la granița Australiei prevăd ca vizitatorii străini să poată intra în țară doar dacă sunt vaccinați cu schema completă sau au o derogare individuală, scrie digi24.ro

Excepțiile menționate pe site-ul guvernului includ, însă nu se limitează la cei care furnizează „servicii medicale critice sau specializate”, persoanele care călătoresc din „motive de compasiune” și cetățeni străini „a căror intrare în Australia ar fi în interesul național”.

Australia înregistrează pentru prima dată în pandemie zeci de mii de cazuri de Covid-19 după ce a suportat unele dintre cele mai stricte restricții din lume. Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar multe persoane tot nu pot călători din cauza măsurilor aflate în vigoare. Australian Open începe pe 17 ianuarie la Melbourne.

Participarea lui Novak Djokovici la Australian Open a provocat un scandal cu o miză financiară uriaşă. Regulile de la primul turneu de Grand Slam al anului îi obligă pe jucători, pe staff-ul acestora şi pe fani să fie vaccinaţi. În cazul lui Novak Djokovici s-a făcut o excepţie după ce sportivul a spus că are motivele medicale pentru care nu s-a vaccinat. Decizia i-a înfuriat pe fani, pe ceilalţi sportivi, dar şi pe localnicii care au amenințat că vor boicota turneul.

Politica