vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban: Eu am ca obiectiv încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen

Ludovic Orban a declarat miercuri că unul dintre obiectivele sale îl constituie încheierea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis înainte de termen, el arătând că acesta „a acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor pe care le-a dat şi în campania prezidenţială şi în campania parlamentară în care ataca PSD de dimineaţă până seara, şi până la urmă a impus formarea unui guvern PNL-PSD”, potrivit News.ro.

Orban consideră că în acest moment suspendarea preşedintelui nu este un proiect realist.

„Eu am ca obiectiv încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen. Nu vreau să câştig capital electoral susţinând această campanie. Sunt un om realist, susţin acele demersuri care au şanse de a fi finalizate, pentru că, dacă te lansezi într-un demers în care ştii foarte clar să nu ai absolut niciun fel de şansă, înseamnă că demersul respectiv nu l-ai evaluat corect şi că o faci aşa, mai mult aşa, să câştigi simpatie de la cei care sunt revoltaţi împotriva comportamentului lui Iohannis”, a declarat Ludovic Orban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a afirmat că în prezent nu există numărul de parlamentari necesar iniţierii suspendării preşedintelui.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis merită suspendat şi demis din funcţie, Orban a răspuns: „Cu siguranţă, fără discuţie, pentru că el, practic, a încălcat mandatul care i-a fost dat de oamenii care l-au votat”.

Orban a explicat că preşedintele Iohannis a „acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor pe care le-a dat şi în campania prezidenţială şi în campania parlamentară în care ataca PSD de dimineaţă până seara, şi până la urmă a impus formarea unui guvern PNL-PSD”.

Orban s-a arătat convins că preşedintele Iohannis „a hotărât să utilizeze toate instrumentele pe care le are la dispoziţie” pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al PNL, ştiind că nu ar fi acceptat niciodată o alianţă cu PSD sau proiectul pentru şapte ani despre care discută noua alianţă de guvernare, pe care Orban o descrie drept „contra naturii”.

Politica