Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vandalism: Un protestatar AUR a desenat o svastică pe drapelul Uniunii Europene

Publicat

pe

Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului. Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat.

Protestul a fost relatat de marile agenţii internaţionale, care au preluat imagini în care manifestanţii se îmbâncesc cu jandarmii, afişează bannere sau se roagă, scrie Digi24.

O fotografie surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene.

Adunarea publică organizată marți în zona Parlamentului nu a fost autorizată, a anunțat ministerul de Interne.

14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. 

De asemenea, au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei.

Promovarea în spațiul public a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Potrivit legii, în România, utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Foto: Digi24.ro

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.