vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoanele care nu reacționează bine la vaccinurile anti-Covid pot să-și administreze anticorpi de sinteză!

SUA găsește o salvare pentru toți. Autorităţile sanitare au autorizat administrarea de anticorpi de sinteză dezvoltaţi de AstraZeneca anumitor persoane care nu reacţionează bine, din motive medicale, la vaccinurile anti-COVID.


Este pentru prima dată când Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat în regim de urgenţă un astfel de tratament cu rol de prevenţie, relatează AFP, preluată de Agerpres. Însă, această terapie nu este un înlocuitor al vaccinării, a avertizat Agenţia, notează medichub.ro.

Tratamentul este autorizat doar pentru persoanele imunodeprimate, pentru care vaccinul are efect protector mai scăzut, sau pentru cele care nu pot fi vaccinate din motive medicale (de exemplu, au reacţii alergice puternice). În aceste cazuri, tratamentul se poate administra începând cu vârsta de 12 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Denumit „Evusheld”, tratamentul combină două tipuri de anticorpi de sinteză (tixagevimab şi cilgavimab) şi se administrează sub formă de două injecţii intramusculare, administrate una după alta. Anticorpii ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului, ţintind proteina spike care îi permite să intre în celule, pentru a le infecta.

Tratamentul poate fi eficient timp de şase luni, precizează FDA. Nu poate fi administrat unei persoane infectate, a subliniat agenţia americană, deşi AstraZeneca îl testează, de asemenea, pentru a trata pacienţii aflaţi în această situaţie. Efectele secundare pot include reacţii alergice, durere de cap sau oboseală.

Autorizarea terapiei cu anticorpi de la AstraZeneca se bazează pe un studiu clinic realizat pe persoane nevaccinate, cu vârsta de peste 59 de ani, cu o boală cronică sau cu risc crescut de infectare. Riscul de a dezvolta COVID-19 s-a redus cu 77% după administrarea tratamentului.

Politica