joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova tremură pentru un loc în play-off. Reghe așteaptă întăriri

FC Botoșani și CSU Craiova își măsoară forțele luni, de la ora 20:30. Partida va fi una destul de încrâncenată, mai ales pentru olteni. Aceștia pot fi scoși pe pe locurile de play-off dacă nu câștigă, iar adversarii obțin rezultate mai bune. FC Argeș dă piept cu Gaz Metan, iar dacă piteștenii câștigă, atunci CSU va cădea pe locul 6. Apoi, ținând cont că FC Botoșani are același număr de puncte cu trupa din Bănie, un eșec nu ar fi doar al patrulea la rând pentru elevii lui Reghecampf, ar reprezenta și părăsirea pozițiilor de play-off.

CS U Craiova traversează o perioadă mai puțin bună. Oltenii au pierdut trei meciuri la rând în campionat, iar titlul pare a fi din ce în ce mai departe și anul acesta. CFR Cluj are un avans considerabil, iar principalul pericol pe care îl simt ardelenii vinde din partea celor de la FCSB. Reghecampf spune că în Bănie se construiește o echipă capabilă să câștige campionatul, dacă nu la finalul acestui sezon, atunci în următorul. Antrenorul vrea să facă transferuri întăriri înainte de pregătirea de iarnă, pentru că timpul este scurt și vrea să îi integreze pe jucători. Tehnicianul a primit deja întăriri, este vorba despre doi tineri de din academia Craiovei: Bană şi Benga.

Trecem printr-o perioadă dificilă, avem trei meciuri pierdute la rând în campionat. Chiar dacă evoluţia noastră a fost bună, nu ne-am ales cu niciun punct, iar pentru moralul nostru nu este bine deloc. E greu, dar când crezi că eşti undeva sus, fotbalul de loveşte şi trebuie să o iei de la capăt. Nu mi-a trecut supărarea eşecului cu FCSB, după victoria cu Filiaşi, fiindcă era normal să ne calificăm. Nu vreau să par îngâmfat, dar nu ai cum să nu câştigi cu o echipă de liga a treia. Respect total pentru ce au realizat acei băieţi, dar era normal să se vadă diferenţa. Ne dorim să câştigăm toate partidele, dar va fi foarte dificil. Avem o problemă de lejeritate, ca să ajungi în top ai nevoie de concentrare, de dăruire. Am făcut greşeli personale foarte mari, nu marcăm din ocaziile pe care ni le creăm, deşi jucătorii au valoarea necesară să o facă. Nu luăm capul nimănui, trebuie să corectăm, să nu mai avem parte de asemenea greşeli. Se va face o analiză la finalul campionatului, vrem să ne construim o echipă cu care să câştigăm titlul anul acesta sau la anul. Nu testăm pe nimeni, ştim cu cine lucrăm, am încredere în aceşti jucători. Perioada de pregătire este scurtă, iar dacă nu poţi să aduci jucători până atunci, nu ai timp să-i integrezi. Bană şi Benga s-au mutat deja în cantonamentul primei echipe, sunt foarte tineri, mai au mult de muncă, în primul rând fizicul nu-i ajută la acest nivel, duritatea antrenamentelor cu prima echipă îi va ajuta. Mai sunt jucători care vor veni la prima echipă, trebuie să avem răbdare cu ei” a declarat Reghecampf.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum titlul pare din ce în ce mai departe, CSU Craiova se poate axa pe Cupa României, acolo unde s-a calificat în semifinale și era favorită la câștigarea competiției. Totuși, adversarele pe care le poate întâlni trupa din Bănie sunt mult mai în formă în acest moment, iar Reghecampf trebuie să îi repună cât mai repede pe picioare pe alb-albaștri dacă vrea să ajungă măcar în finală.

Politica