Conecteaza-te cu noi

Gorj

Minerii și energeticienii anunță un nou protest în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

Publicat

pe

Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari, a anunțat faptul că minerii și energeticienii vor protesta, din nou, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, pentru deblocarea și aplicarea legii 197/2021. Pichetarea Prefecturii Gorj ar urma să înceapă astăzi, la ora 16:00.

Astăzi începând cu orele 16:00 avem protest în Piața Prefecturii Tg-Jiu, unde pichetăm iar Prefectura județului Gorj pentru deblocarea și aplicarea legii 197/2021.Această lege a fost votată și adoptată de toți parlamentarii din toate partidele politice, parlamentare, a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial, însă Guvernul României prin Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii refuză să o aplice în litera și spiritul pentru care ea a fost creată și adoptată!”, spune Manu Tomescu.

Liderul Sindicatului Energia Rovinari a făcut un apel către colegii lui, pe care îi cheamă la protest. Acesta a punctat faptul că tot mai mulți mineri și energeticieni mor după zeci de ani de activitate.

Noi toate generațiile de mineri și energeticieni care am mai rămas să muncim în acest domeniu de activitate, trebuie să ne unim forțele ca împreună să stopăm acest ABUZ prin care guvernanții își bat joc de breasla noastră! Am ajuns cea mai îmbătrânită categorie profesională din toată industria României în timp ce tinerii din Gorj și din toată țara nu au unde să muncească! Iar cu toate astea capii țării refuză să facă angajări în acest domeniu, pentru a întinerii și la noi forța de muncă așa cum ar fi firesc și normal, și așa cum se întâmplă în celelalte domenii de activitate!Nu trece săptămână în care să nu ne mai pierdem cate un coleg care moare după zeci de ani de activitate, iar guvernanții refuză să ne recunoască condițiile în care noi am muncit!Veniți azi în Piața Prefecturii din Tg-Jiu pentru a le cere să ne deblocheze legea, iar dacă nu o vor face, atunci să își dea cu toții cei responsabili DEMISIA, pentru că noi ne-am pierdut răbdarea!”, a mai transmis Manu Tomescu.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.