vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul caz de infectare cu varianta Omicron a fost depistat şi în Italia

Și în Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului, transmite AFP.

Tulpina sud-africană a fost identificată la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic.

„Genomul a fost secvenţiat de laboratorul spitalului Sacco din Milano (specializat în boli infecţioase) plecând de la un eşantion pozitiv al unui pacient venit din Mozambic”, a precizat ISS într-un comunicat. „Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate”, a adăugat institutul. Potrivit ISS, „au fost deja programate secvenţierile eşantioanelor prelevate de la membrii de familie ce s-au dovedit pozitivi şi care locuiesc în regiunea Campania, unde se află Napoli”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italia a interzis vineri intrarea pe teritoriul său a oricărei persoane care s-a aflat în sudul Africii ‘în cursul ultimelor 14 zile’. În plus, toate cursele aeriene dinspre această regiune au fost interzise, scrie digi24.ro

Guvernul a mai impus ca persoanele care s-au aflat în sudul Africii în cursul ultimelor 14 zile, dar se găsesc deja pe teritoriul Italiei, să comunice acest fapt autorităţilor sanitare, să facă un test PCR, să intre în izolare timp de 10 zile, după care să repete testul.
Italia, care a plătit un greu tribut pandemiei, cu peste 133.000 de decese, înregistrează în ultimele zile mai mult de 10.000 de cazuri de infectare pe zi (12.877 sâmbătă).

Germania a anunţat sâmbătă seara că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen. 

Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

 Două cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid.

Anglia va adăuga de duminică, de la ora 04.00 GMT, pe lista de roşie de călătorie Malawi, Mozambic, Zambia şi Angola, ceea ce înseamnă că rezidenţii britanici şi irlandezi care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină timp de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern. Non-rezidenţilor li se va refuza intrarea.

Pe listă se aflau deja Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Cehia verifică un caz suspect de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus, la o persoană care a petrecut o perioadă de timp în Namibia, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate Publică de la Praga.

„Un laborator face verificări asupra unui posibil caz de infectare cu varianta Omicron. Aşteptăm confirmarea sau informarea cazului”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Institutului Naţional de Sănătate Publică, Stepanka Cechova, citată într-un comunicat.

Vineri a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia.

Politica