sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marian Vasile, după învestirea Guvernului Ciucă: „Craiova va recupera decalajele față de celelalte orașe”

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi. Pentru a trece, era nevoie de cel puțin 234 de voturi. Președintele PNL Craiova, Marian Vasile, a salutat numirea noului prim-ministru al României și este convins că datorită acestei decizii craiovenii vor avea un trai mai bun.

Profit de ocazie să felicit astăzi pe colegul nostru, domnul senator Nicolae Ciucă. Astăzi este un moment important pentru țară, după trei luni de zile, în plină criză sanitară, în plină criză energetică, în plină criză socială. Un moment important pentru țară și vă spun că este un moment extraordinar de important pentru colegul nostru, domnul senator Ciucă, și am deplină încredere că orașul Craiova va recupera decalajele față de celelalte orașe, gen Cluj sau Oradea. Nu suntem conectați la Europa, la orașele principale, și asta ne face să avem un decalaj puternic față de celelalte orașe conectate la rețelele de transport și autostrăzi. Am toată încrederea că va fi foarte bine”, a spus Marian Vasile.

Interesul pe care Nicolae Ciucă l-a arătat față de Craiova este unul dintre criteriile care l-au făcut pe Marian Vasile să fie sigur de faptul că orașul Craiova se va dezvolta în următoarea perioadă: „De-a lungul timpului, domnul Ciucă și parlamentarii PNL Dolj au dat tot interesul pentru zona noastră. Prin prezența domniilor sale la drumul expres Craiova – Pitești s-a turnat primul strat de asfalt. Prin prezențele parlamentarilor din Dolj și cu prezența domnului ministru am reușit ce nu s-a reușit de foarte mulți ani, și anume renovarea colegiului Carol. Am încredere că prin instalarea acestui Guvern orașul se va dezvolta, pentru că tot prin insistențele parlamentarilor PNL, printre care domnul Ștefan Stoica, domnul Nicolae Ciucă, deja s-a lucrat pentru studiul de fezabilitate a drumului Calafat-Lugoj. Este cea mai importantă arteră, este cel mai important drum ce poate duce la dezvoltarea orașului. Practic atunci vor putea veni dezvoltatorii în Craiova care își vor putea transporta foarte ușor produsele”, a mai precizat președintele PNL Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fără alianță PNL-PSD la Craiova

Dacă la nivel național s-a ajuns la un acord între PNL și PSD, la nivel local nu s-a pus problema despre o astfel de strategie, iar liderul PNL Craiova spune că va continua să taxeze orice decizie poate fi greșită și se poate lua în defavoarea craiovenilor.

Vreau să le transmit craiovenilor faptul că prin instalarea acestui Guvern, condus de colegul nostru, Craiova are orizonturi, are un drum. Noi vom taxa, în continuare, orice derapaj la nivel local. În acordul făcut la nivel național nu este prevăzută nicio alianță la nivel local. Vom taxa orice derapaj și suntem de acord cu lucrurile benefice, chiar dacă sunt destul de puține, în interesul craiovenilor. Cu domnul Diaconu avem o nouă înfățișare la tribunal, în luna ianuarie”, susține Marian Vasile.

PNL și PSD au stabilit, luni, listele finale cu numele miniștrilor care vor face parte din viitorul cabinet condus de fostul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă.

Ministerul Finanțelor – Adrian Câciu (PSD)

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu (PSD)

Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila (UDMR)

Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu (PNL)

Ministerul Economiei –  Marius Humelnicu (PSD)

Ministerul Energiei – Virgil Popescu (PNL)

Ministerul de Interne – Lucian Bode (PNL)

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu (PNL)

Ministerul Muncii – Marius Budăi (PSD)

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila (PSD)

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu (PSD)

Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu (PNL)

Ministerul Apărării – Vasile Dîncu (PSD)

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu (apolitic, susținut de PNL)

Ministerul Mediului – Tanczos Barna (UDMR)

Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului – Daniel Cadariu (PNL, deputat de Suceava, susținut de Gheorghe Flutur)

Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu (PSD)

Ministerul Digitalizării – Florin Roman (PNL)

Ministerul Tineretului și Familiei – Gabriela Firea (PSD)

Ministerul Sportului – Eduard Novak (UDMR)

Politica