joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un elev din Gorj va face parte din echipa României la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

Olimpiada Internațională de Limba Franceză va avea loc în perioada 7-9 decembrie 2021. Competiția se va desfășura online, iar din echipa care va reprezenta România la această competiție face parte și un gorjean, ABDULHADI Z. MOHAMED, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Novaci.

Ediția pilot a competiției va fi organizată, în parteneriat, de către Centrele Regionale Francofone (CREF) ale OIF din Europa Centrală și de Est (CREFECO), Asia-Pacific (CREFAP), Africa și Orientul Mijlociu (CREFAMO) și de Conferința miniștrilor educației ale statelor și guvernelor din Francofonie (CONFEMEN). Olimpiada se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care au obținut cel puțin nivel B1 la testul Ev@lang și constă în două probe: o probă scrisă individuală – redactarea unui eseu argumentativ și o probă orală pe echipe naționale, care constă în simularea unei dezbateri televizate, pe o temă trasă la sorți dintr-o listă de teme transmise în prealabil de către organizatori.Cele 23 de țări participante vor fi reprezentate la Olimpiadă de echipe naționale formate din 5 elevi”, anunță Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Gorj.

În perioada 8-30 noiembrie echipa va participa la ateliere de pregătire cu profesorii selectați pentru pregătirea lotului olimpic, precum și la ateliere organizate de către Bureau International Jeunesse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: Facebook

Politica