vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă vrea banii lui Mititelu: „Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro!”

Pițurcă plănuiește să-l bată pe Mititelu cu armele sale în procesul de la TAS și să obțină potul cel mare

FCU Craiova nu traversează cea mai bună perioadă după promovarea în Liga 1, iar patronul alb-albaștrilor întâmpină probleme pe mai multe fronturi. Pe lângă cele personale, omul de afaceri are necazuri și la fotbal, acolo unde a schimbat deja mai mulți antrenori, iar jocul tot nu este pe placul lui. Totodată, trecutul îl ajunge din urmă, iar Victor Pițurcă speră încă la banii pe care i-ar avea de luat de la Mititelu.
Este vorba despre litigiul vechi, de când Pițurcă a fost dat afară de FCU Craiova. Fostul antrenor din Bănie susține că Mititelu spune că nu mai e clubul continuator atunci când a fost vorba de datoria față de Piți, dar a plătit la FIFA restanțe pentru cei trei australieni, Baird, Mitchell și Rose, tocmai pentru a-și dovedi continuitatea.
„Avem un proces care continuă acum, suntem la TAS. Am fost prima dată la federație, i-a dat lui dreptate, a trebuit să ajungem la TAS. Eu m-am adresat la TAS. Costă destul de mult, am plătit 1.000 de franci, acum costă 50.000 de franci. Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro cu care clubul îmi e dator. El spune că nu mai e același club, dar a fost un caz în Australia în care TAS a spus că echipa e continuatoarea. E o sumă mai mare la mine. Ce să mă înțeleg cu el?! A venit, ne-am înțeles la 2 milioane și apoi nu a mai… sau îmi punea niște condiții”, a spus Pițurcă la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.
În decembrie 2019, actuala societate pe care activează echipa de fotbal în prima ligă era sancționată de FIFA cu 76.000 de euro în „cazul Mitchell”. Adrian Mititelu a plătit atunci banii către fundașul australian, pentru a dovedi că actuala echipă este continuatoarea celei din 2011. La vremea respectivă, finanțatorul formației care evolua atunci în liga a treia, posta pe pagina de facebook a clubului dovada transferului de bani către jucători, și cea către FIFA.
Victor Pițurcă a lucrat cu ambii patroni de club din Craiova și le-a făcut acestora o caracterizare scurtă.„Cam la fel sunt amândoi, păstrând proporțiile. Rotaru e alt tip de om, consideră că e o afacere fotbalul și tot timpul are banii plătiți la zi. Mititelu, dacă are bani, același lucru, dar dă bani mai mulți decât ar trebui să dea. Are momente când nu-și plătește jucătorii, echipa, dacă nu are bani. Asta s-a întâmplat când am fost eu. El practic și-a dat singur în cap, el dacă făcea ceea ce îi spuneam eu, totul era în regulă, nici nu mai era retrogradat, a fost numai și numai vina lui”, a declarat Victor Pițurcă.

Politica