joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate de SJU Târgu Jiu a scăzut în pandemie

Cabinetul de Planificare familială funcționează în cadrul Ambulatoriului (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, sediul de pe strada Progresului, nr. 18 (Spitalul 700). Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial la acel cabinet, pentru suma de 120 lei/persoană.

Anual sunt eliberate la Cabinetul de Planning câteva sute de astfel de certificate. Din cauza pandemiei, numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate de medicii din cadrul Cabinetului de Planificare famială în cursul anului 2020 a fost mai mic – 260 certificate emise. Iar de la începutul acestui an și până în prezent, au fost eliberate 309 de certificate medicale prenupțiale”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenupțial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare, până la ora 13:30. Analizele medicale pe care tinerii care doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardiopulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Cabinetul de Planificare familială activează două cadre medicale: medicul primar Viorela Flitan și medicul specialist Cristina Cornoiu.

Eliberarea acestor certificate este doar o parte a activității noastre de la acest cabinet medical. Lumea se căsătorește și vin destul de mulți gorjeni pentru a își face aceste certificate aici, la SJU Târgu-Jiu. Îi și consiliem, discutăm mult cu dumnealor. Este bine să vină pentru a fi informați”, a spus medicul primar Viorela Flitan.

Politica