vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova – Clinceni, șansa oltenilor să se apropie de podium

CSU Craiova joacă împotriva celor de la Academica Clinceni, luni seara, de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Trupa din Bănie vine după trei victorii consecutive: una în Cupa României, contra celor de la CFR Cluj, iar celelalte două în campionat, cu Dinamo București, respectiv FCU Craiova.
Oaspeții nu sunt tocmai în cea mai bună formă, aceștia au ocupă ultima poziție în clasamentul Ligii 1, cu doar 3 puncte acumulate, cu greu, în urma a trei remize. Ultimul rezultat de egalitate a fost chiar în etapa precedentă, dar împotriva unei echipe puternice a campionatului intern, FC Botoșani. Ionuț Chiriță este nou antrenor al ilfovenilor și pare că acesta a adus un suflu nou la echipă. Tehnicianul încearcă să implementeze un alt stil de joc și o mentalitate puțin mai diferită.
CSU Craiova are 19 puncte înainte de meciul cu Academica Clinceni, iar o victorie i-ar duce pe alb-albaștri la doar două puncte de locul secund. Pe poziția a doua în Liga 1 se află FCSB, formație care are același număr de puncte cu FC Voluntari, dar este avantajată de un golaveraj mai bun.
Laurențiu Reghecampf se vede nevoit să facă anumite compromisuri din cauza jucătorilor indisponibili. Tehnicianul nu se va baza 3 fotbaliști în duelul din startul săptămânii. Este vorba despre Conte și Koljic, ambii accidentați, dar și despre Vlad Screciu, suspendat. Astfel, în defensivă, antrenorul alb-albaștrilor se vede nevoit să riște în banda dreaptă, folosind un jucător care nu evoluează de regulă pe acea poziție: Căpățână sau Vătăjelu, dar există și o altă variantă: Paul Papp, cel care s-a recuperat după o accidentare gravă. Tot pe dreapta poate juca și Vlădoiu, dar acesta nu este la capacitate maximă. În locul lui Vlad Screciu poate intra oricând M. Constantin, ținând cont de faptul că Bălașa nu este tocmai în grațiile lui Reghecampf. Antrenorul va trebui să trimită în teren un alt jucător U21 și are de ales între Cîmpanu și Baiaram, dar acest lucru va însemna ca Andrei Ivan să joace vârf, în absența lui Koljic sau să fie folosit chiar Markovic vârf împins. Acesta este și eligibil pentru regula U21.
„Vom aborda acest meci cu cei mai buni jucători pe care îi avem la dispoziție, cu mare seriozitate, indiferent de poziția lor din clasament. O să încercăm să câștigăm toate cele 3 puncte. Dacă vom intra cu o determinare bună, vom avea un meci mai ușor. Nu mi-e frică de o relaxare, știu nivelul jucătorilor noștri. Cred că au toate condițiile pentru a câștiga cele 3 puncte. Pauza competițională sper că ne-a adus un plus. Ne-am pregătit foarte bine. Am avut un program bun, Koljic nu s-a putut antrena 100% după ultimul meci, Conte la fel, dar toți ceilalți jucători au venit apți de joc și s-au pregătit bine. Majoritatea jucătorilor noștri sunt vaccinați, suntem atenți, ne ferim cât putem de mult. Ne-am luat toate măsurile”, a declarat Reghecampf la conferința de presă premergătoare meciului cu Clinceni.
Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost schimbat, iar Reghecampf spune că acest lucru poate fi un avantaj pentru elevii lui: „Noi ne dorim să jucăm fotbal. Avem nevoie de un gazon bun. Avem jucători care pot juca dintr-o atingere. Avem nevoie de o viteză mai mare a balonului și de un gazon care să fie la un nivel foarte bun”, a mai declarat antrenorul.

Politica