Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Un tânăr gorjean a murit pentru că părinții au refuzat să-l interneze

Publicat

pe

Tragedie în județul Gorj unde un tânăr de numai 29 de ani din Târgu-Jiu a murit deoarece părinții au refuzat internarea lui în spital. Acesta s-a infectat cu Covid-19 și nu a durat mult până s-a stins din viața, acasă.

Tânărul a fost adus în stare gravă la spital şi a fost conectat la o sursă de oxigen. „La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanţa un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigaţii, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secţie. Pacientul avea saturaţia  scăzută – 60% şi afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen şi, după aproximativ 30 de minute, saturaţia de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă“, a spus Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, potrivit adevărul.ro.

Familia tânărului a refuzat internarea, cu toate că fusese anunţată de faptul că are nevoie de tratament.  „Medicul de gardă a anunţat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât şi conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a o convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparţinătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceştia nu şi-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secţia ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparţinătorii au semnat o declaraţie pe propria răspundere şi au dus tânărul, care suferea şi de epilepsie, acasă.  Considerăm că fiecare pacient are o şansă în plus la viaţă dacă primeşte tratament şi îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului. . Tânărul mai suferea de obezitate, insuficienţă cardiacă şi epilepsie.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.