vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Severinul și localitățile aparținătoare, în carantină

Drobeta Turnu Severin intră de luni, pentru două săptămâni, în carantină. Aceasta, în urma creșterii numărului cazurilor de coronavirus.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi și cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
„Astfel, municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni.
ℹDecizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.
Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. ℹTot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.
Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away” (la pachet) şi/sau catering.
De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.
Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Mehedinți.
Aceștia au mai menționat că s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Politica