joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”: Se lansează cea de-a XII-a ediţie a proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” anunţă lansarea celei de-a XII-a ediţii a proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”. Proiectul se adresează preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar. Din motive obiective, toate activităţile proiectului se vor desfăşura în mediul online.

Ediţia de faţă este structurată în optsprezece teme educaţionale şi debutează luni, 11 octombrie 2021. Toate activităţile planificate în cadrul temelor educaţionale se desfăşoară în afara spaţiilor bibliotecii, respectiv la şcoală, la grădiniţă sau la domiciliile participanţilor.

În vederea înscrierii efective în cadrul proiectului, cadrele didactice sunt invitate să trimită, la adresa de e-mail [email protected], fişierele digitale realizate de participanţi, fie sub formă de clipuri (MP4), cu o durată de cel mult cinci minute, fie sub formă de imagini (JPEG). Cadrele didactice pot înscrie copii pe tot parcursul desfăşurării proiectului, cu respectarea temelor programate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În condiţiile în care este respectată tematica activităţii pentru care sunt înscrise, toate fişierele primite vor fi promovate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Trimiterea către bibliotecă a fişierelor digitale realizate de participanţi presupune existenţa anterioară a acordului părinţilor pentru difuzarea fişierelor digitale în scop cultural şi educaţional pe pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

„Nu există un număr finit de şcoli sau grădiniţe cu care colaborăm. Ne dorim să legăm cât mai multe parteneriate şi să implicăm cât mai mulţi copii în cadrul activităţilor de proiect. Şi în acest an, formatul proiectului este unul digital, însă sperăm că lucrurile vor intra curând pe un făgaş normal şi că vom reuşi să ne revedem cu cei mici în cel mai scurt timp cu putinţă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Temele incluse în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”, ediţia a XII-a, sunt programate astfel:

11-14 Octombrie – Emoţii de toamnă (pictură/desen/colaj);

18-21 Octombrie – Ştim să ne comportăm (pictură/desen/planşe despre bunele maniere)?;

8-11 Noiembrie – Personaje preferate din poveste adunate (pictură/desen/colaj);

15-18 Noiembrie – Să ştii mai multe, să fii mai bun (activităţi la latitudinea cadrelor didactice)!;

6-9 Decembrie – Colinde, colinde… e vremea colindelor!;

13-16 Decembrie – Moş Crăciun şi lumea sa fermecată (activităţi la latitudinea cadrelor didactice, scrisoare lui Moş Crăciun etc.);

10-13 Ianuarie – Dansul fulgilor de nea (pictură/desen);

17-20 Ianuarie – Mânuţa dibace multe poate face (Origami/ lucru manual)!;

14-17 Februarie – Incursiune în poveştile lui Hans Christian Andersen (planşe de colorat);

21-24 Februarie – Mărţişoare – îndemânare şi creaţie;

7-10 Martie – Felicitare pentru mama;

28-31 Martie – Elena Farago, prietena copiilor (recitare poezii);

4-7 Aprilie – Magia primăverii în culori;

11-14 Aprilie – Ne pregătim de Sărbătoarea Paştelui (decoraţiuni);

9-12 Mai – Personaje preferate din desene animate (pictură/desen);

16-19 Mai – Cunoaştem semnele de circulaţie rutieră?;

23-27 Mai – Pe aripile poeziei (concurs);

6-9 Iunie – A venit vacanţa (diverse activităţi)!;

Iniţiat din dorinţa de a lărgi sfera preocupărilor celor mici, pentru sprijinirea şcolii şi a familiei în procesul de educaţie, proiectul „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei” este unul dintre cele mai apreciate programe cultural-educative derulate la nivel local. Prin amploare, frecvenţă şi longevitate, proiectul desfăşurat de departamentul „Împrumut carte pentru copii şi tineret” se numără printre cele mai populare iniţiative ale Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Alături de urmărirea unor obiective precum dezvoltarea imaginaţiei, a creativităţii şi a spiritului voluntar în rândurile elevilor, proiectul are ca scop şi promovarea bibliotecii în calitate de agent activ de formare, educare şi informare – partener solid în relaţia cu instituţiile şcolare. Colaborarea dintre bibliotecă, pe de o parte, şcoală şi grădiniţă, pe de altă parte, reprezintă, la fel ca în anii trecuţi, garanţia sprijinului oferit educaţiei continue, prin intermediul învăţării prin vizionare, lectură, pictură şi lucru manual.

Pentru informaţii suplimentare, pentru înscrieri şi programări, cadrele didactice, în mod exclusiv, au la dispoziţie numărul de telefon 0351434430, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.00.

Politica