Constructori din Olt prinși cu angajați la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, în luna septembrie, 206 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Astfel, au fost verificate firme de construcții, cele care derulează comerț cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane sau din domeniul agricol, conform gazetaoltului.ro.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 242 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 115 sancțiuni, din care 105 avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 191.000 lei.

Astfel, 10 persoane lucrau la negru, după cum urmează: o persoană la un angajator din Caracal, coafură, amendă de 20.000 lei; o persoană la un angajator din Balș, fabricarea articolelor din plastic, amendă de 20.000 lei; două persoane la un angajator din Slatina, construcții, 40.000 lei; două persoane la un angajator din București, punct lucru Potcoava, comerț, amendă 40.000 lei; două persoane cu timp parțial la un angajator din Schitu, construcții, 20.000 lei; o persoană la un angajator din Caracal, confecții textile, 20.000 lei; o persoană la un angajator din Radomirești, comerț, 20.000 lei. În total, cei șapte angajatori le-au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 lei, conform aceleiași surse.

Printre cele mai dese deficiențe descoperite ăn urma controalelor se regăsesc:

neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Populare

Recomandări

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...

Bătrân dat dispărut la Malu Mare

Un bărbat de 68 de ani a fost dat...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...

Accident mortal la Leu

Accident mortal la Leu. Un bărbat de 46 ani...