joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazurile de Covid-19 au crescut în rândul elevilor! Incidența a ajuns la 3/1000

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a dat noi indicații privind începerea cursurilor la elevi. Astfel, acesta a declarat că doar elevii din cele 6.700 de clase în care sunt cazuri de infectare cu COVID-19 nu merg la școală. Restul, inclusiv elevii din cele 201 de localități în care rata a depășit 6 la mie, merg la cursuri pe 4 octombrie.

„Acolo unde activitatea este suspendată din cauza numărului de îmbolnăviri, peste 6.700 de clase, acele clase rămân suspendate. Suspendarea este generată de cazuri de îmbolnăvire. Ultima raportare ne arată că avem peste 8.600 de cazuri de îmbolnăvire. Este vorba de un procent de 3 la mie, în rândul elevilor şi preşcolarilor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că „toți ceilalți, chiar şi în celalte 201 de localităţi care ieri au depăşit rata de incidență de 6 la mie, vor putea merge de luni la şcoală cu prezenţa fizică”. Acest lucru se va face „în condiţiile în care s-a decis inclusiv prin ordinul de ministrul intensificarea acțiunilor de control din partea instituțiilor abilitate pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară”. Școlile nu vor mai ține cont de rata de infectare din localitate, iar pragul de 6 la mie de la care treceau în online a fost eliminat, după cum a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica