Fiscul face controale pentru verificarea caselor de marcat ale contribuabililor

ANAF va începe în perioada imediat următoare, controale pentru a vedea dacă contribuabilii și-au conectat casele de marcat. Fiscul reamintește contribuabililor mici și mijlocii că au rămas „mai puțin de 60 de zile” în care își pot îndeplini obligația de conectare. Conform ordinului din martie, data este 30 noiembrie 2021.

„În perioada imediat urmãtoare, structurile abilitate de control, în special Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã, vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanțã a AMEF (aparatul de marcat electronic fiscal) în vederea transmiterii de date fiscale”, spune Fiscul, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã atrage atenția operatorilor economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii asupra termenului scurt, mai puțin de 60 de zile, până la care își mai pot îndeplini obligația de conectare a AMEF la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Excepție fac operatorii economici care utilizeazã aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reþele de comunicații electronice au obligația completãrii și transmiterii unei declarații pe propria rãspundere (Formularul F4110), scrie hotnews.ro

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanțã a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale cãtre ANAF, constituie contravenție și se sancționeazã cu amendã de la 8.000 la 10.000 lei.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȚI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

O blindată Piranha s-a scufundat în Dunăre în timpul exercițiilor militare NATO

O blindată Piranha 3 s-a scufundat în timp ce...

Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023

Marți, 6 iunie, încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023...

Unda expune AnimArt la ”Traian Demetrescu”

Craiovenii sunt invitați, miercuri, 7 iunie, la Casa de...