vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Severinului a câștigat procesul cu ANI

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care îl declarase incompatibil. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cazul lui Marius Vasile Screciu, este definitivă.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Respinge motivele de recurs de ordine publică formulate de recurentul-reclamant ca tardiv declarate. Admite recursul declarat de reclamantul Screciu Marius Vasile împotriva sentinţei civile nr.593 din 22 februarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea formulată de reclamantul Screciu Marius Vasile. Anulează Raportul de evaluare nr. 22265/G/II/26.05.2016 emis de A.N.I. Respinge cererile de intervenţie formulate de Organizaţia Judeţeană Mehedinţi a Partidului Social Democrat şi de Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 septembrie 2021”, se arată în hotărârea judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată de descoperamehedinti.ro.

Sursa citată reamintește că procesul a început în anul 2016, iar de atunci a tot fost amânat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, acuza Agenția Națională de Integritate.

Politica