Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Zece persoane, prinse în timp ce încercau să treacă ilegal Dunărea

Publicat

pe

 Zece cetăţeni străini au fost prinși de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severincare când încercau să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

”În data de 29.09.2021, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă”, se arată în comunicatul poliției.

Potrivit sursei, zece cetățeni străini, printre care un copil mic au fost identificați la malul românesc al Dunării, în zona plajei din Drobeta Turnu Severin.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către un echipaj medical. 

În urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni afgani, nouă persoane cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani, precum şi un copil  în vârstă de un an care era însoţit de părinţii adulţi.

La verificări, adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenția de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetărisub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Drobeta Turnu Severin, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.