vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O doză suplimentară de vaccin Johnson & Johnson crește eficacitate la 94%

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson, al cărei vaccin împotriva COVID-19 se administrează în doză unică, a anunţat marți că datele sale au relevat că vaccinarea cu o doză de rapel, la două luni după prima doză, a crescut eficacitatea acestuia la 94% în Statele Unite, în cazul formelor moderate şi grave de boală, informează Reuters, citată de News.ro.

O singură doză de vaccin de la Johnson & Johnson are o eficacitate de 70%, iar datele vor ajuta compania să îşi argumenteze solicitarea adresată autorităţilor de reglementare americane pentru autorizarea unui rapel, scrie News.ro

„Compania are acum dovezi generate că un rapel creşte protecţia faţă de COVID-19”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al Johnson & Johnson, într-un comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Efectele secundare provocate de administrarea a două doze au fost comparabile cu cele văzute în studiile clinice pentru o singură doză de vaccin. Datele vor fi publicate în lunile următoare și mai trebuie evaluate şi de specialişti independenţi. Studiul de fază a III-a referitor la administrarea celei de-a doua doze de vaccin la 30.000 de participanţi a testat eficacitatea acesteia la 56 de zile după prima, la adulţi cu vârsta peste 18 ani.

Potrivit datelor studiului, a existat doar un caz care a dezvoltat o formă severă de boală în grupul de vaccinaţi şi 14 în grupul placebo, rezultând un interval larg de încredere. Studiul a avut o perioadă scurtă de urmărire de aproximativ 36 de zile, dar a constatat că a doua doză a fost bine tolerată, a spus compania.

Politica