vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Circulaţia camioanelor ar urma să fie interzisă pe DN 7 Valea Oltului în zilele de sâmbătă şi duminică

Circulaţia camioanelor ar urma să fie interzisă vineri între orele 18.00 şi 22.00, dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 06.00 şi 22.00 pe DN 7 Valea Oltului, potrivit unui document de lucru din Ministerul Transporturilor pe care l-a consultat Economedia. În prezent, camioanele mai grele de 7,5 tone care transportă mărfuri neperisabile nu pot circula pe DN 7 între Piteşti – Râmnicu Vâlcea şi intersecţia cu DN 1 de la Veştem exclusiv în zilele libere de sărbătoare legală.

DN 7 Valea Oltului este una dintre cele mai importante rute de tranzit din România, cu trafic greu intens, iar propunerea pentru restricţionarea circulaţiei autotrenurilor în week-end poate fi explicată şi prin starea drumului.

Pe tronsonul Piteşti – Râmnicu Vâlcea (înainte de Deduleşti- Dealul Negru) sunt lucrări de consolidare, iar la Câineni, în judeţul Vâlcea, săptămâna trecută a fost montat un semafor pentru că s-a surpat zidul de sprijin. Duminică după amiază la Câineni, km. 225, cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă zonă cu probleme este la podul de la Milcoiu, intrarea în Râmnicu Vâlcea, unde vor începe lucrări de reabilitare şi, într-o primă fază, vor fi interzise transporturile agabaritice. Nu în ultimul rând, începerea lucrărilor de construire pentru lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş (30 km) va însemna o presiune şi mai mare pe reţeaua rutieră atât din judeţul Argeş cât şi din judeţele învecinate (camioane cu agregate, material de construcţii, grinzi, prefabricate etc).

Politica