joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Primarul Severinului comite o gafă de tip Gâgă și dă prilej Parchetului și ANI să-i întocmească un dosar penal pentru fals în declarația de interese. Edilul-șef minte în scriptele oficiale că s-a debarasat complet de PSD și că acum este apolitic!

Iar a făcut-o de oaie, iar a călcat pe bec, iar face o „nefăcută”! Primarul Severinului, Marius Screciu, președinte al organizației PSD Drobeta Turnu Severin și președinte executiv al PSD Mehedinți, practic nr. 2 în Organizația Județeană a PSD Mehedinți după președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu, dă cu bâta în baltă și minte în înscrisuri oficiale că s-a lepădat  complet de PSD. Acest lucru reiese limpede din ultima declarație de interese a primarului Marius Screciu postată pe site-ul primăriei Severin, unde documentul cu pricina este public și poate fi văzut oricând de o lume întreagă. Ei bine la o simplă lecturare a documentului oficial cu numărul de înregistrare 10327 din data de 14-06-2021, semnat adică asumat, se poate constata că la rubrica numărul 4 unde persoana în cauză trebuie să precizeze „calitatea de membru în organele de conducere, administrare și control, retribuite sau neretribuite, deținute în cadrul partidelor politice, funcția deținută și denumirea partidului politic”, Marius Screciu trage o linie și nu completează nimic, adică mai pe românește declară pe propria răspundere că este apolitic. Contactat telefonic și întrebat dacă Marius Screciu a plecat din partid, președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu ne-a răspuns că nici vorbă de așa ceva: „Cum să plece domnule din PSD, cine v-a spus prostiile astea?! Ce spuneți, că sunt zvonuri? Nu vă mai luați după zvonuri! Domnul Marius Screciu este președinte executiv la PSD Mehedinți și președinte la organizația municipală PSD Drobeta Turnu Severin!”, ne-a declarat ieri Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți.

Minciuna penală aduce dosar penal pentru fals în declarații
Superficialitate, grabă, neatenție, nu știm exact ce-o fi fost atunci în mințile lor! Poate chiar prostie însă prostia se plătește! Pare greu de crezut că un om meticulos ca primarul Screciu, în jurul căruia roiește o armată de consilieri, de aghiotanți, de argați și de alte feluri de atârnători și oportuniști, să nu observe nici el nici acoliții săi că există o greșeală majoră în declarația de interese a edilului-șef, care ar putea să-l coste scump. Căci în orice declarație de  interese scrie negru pe alb că cel care o completează și semnează își asumă răspunderea penală în fața legii: „Cunoscând prevederile articolului 292 din codul penal privind falsul în declarații, declar pe propria răspundere… Prezenta declarație constituie act public și răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate”, se stipulează  clar în orice declarație de interese. Concret, în declarația lui de interese,  primarul Screciu a mințit că nu mai este deloc în PSD. Deci este evidentă  minciună penală și infracțiunea de fals în declarații. Așa că Agenția Națională de Integritate, Poliția și Parchetul au de lucru, dacă sunt pe recepție.

Politica