Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Managerul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti a scăpat cu o mustrare după ce a ameninţat cu violul şi bătaia o angajată

Publicat

pe

Ancheta Consiliului Judeţean Vâlcea, în cazul managerului Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, medicul Edward Stanca, care a insultat şi a ameninţat o asistentă, s-a încheiat.

Medicul vâlcean s-a ales doar cu o mustrare, comisia considerând că pedeapsa primită de manager este proporţională cu greşeala sa, având în vedere şi suspendarea din funcţie în timpul cercetărilor.  

Adrian Mihăilă, administratorul judeţului, care a condus comisia de ancheta, a menţionat faptul că managerului Edward Stanca i s-a pus în vedere să-şi „upgradeze comportamentul la nivelul funcţiei şi poziţiei pe care le are” şi că pedeapsa primită de către aceste este „justă pentru acest nivel al conflictului”, scrie adevarul.ro 

La nivelul Poliţiei se află în continuare în lucru un dosar de cercetare penală, pentru purtare abuzivă, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, fapte care-l privesc pe directorul spitalului, chiar dacă este vorba despre „cercetare in rem”.

În luna mai a acestui an, o înregistrare în care era surprins un schimb şocant de replici între doi angajaţi ai unui spital din Vâlcea a apărut în spaţiul public.  Cei implicaţi sunt managerul unităţii medicale – Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti – şi una dintre asistente.

Deşi nu s-a vorbit despre persoana care a dat publicităţii înregistrarea realizată chiar de către asistentă, care între timp a fost avansată, tocmai această promovare ar fi declanşat nemulţumiri în rândul colegilor de serviciu.    

Scandalul cu ameninţările de tip mafiot. „Marş acasă, scroafa dracului ce eşti! Vrei să-ţi dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa! Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare!… Marş, jigodia dracu! Să nu dau în tine?… Şi pe Mustaţă ţi-l… Vă toc pe amândoi şi pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…tă!”, a fost urmat de o anchetă disciplinară a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, în subordinea căruia se află unitatea medicală şi de suspendarea din funcţie a directorului instituţiei, pe perioada derulării cercetărilor.  

Medicul Edward Stanca a recunoscut că avut o ieşire nervoasă din cauza asistentei care nu-şi făcea treaba cum trebuie, dar a ţinut însă să sublinieze că problemele s-au rezolvat şi nu mai există nici o stare conflictuală.   

Cu puţin timp înainte de apariţia înregistrării, Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti a mai fost implicat într-un scandal în momentul în care s-a aflat că angajaţii, în frunte de managerul, refuză să se vaccineze împotriva SARS – CoV-2, fapt ce a coincis cu o incidenţă de 10 cazuri la mia de locuitori, dar şi cu două focare în unitate, pornite din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.